Son on yılda bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler, bilgi teknolojisine giderek daha fazla bağımlı hale gelen şirketlere tamamen yeni bir dizi risk maruziyeti getirdi. Ekonomiler, yüksek ve sürekli büyüyen BT sistemlerine, uygulamalarına ve yazılımlarına bağımlılık sistemik maruziyete katkıda bulunur. Büyüme dijital ve fiziksel dünyalar arasındaki bağlantının yanı sıra Nesnelerin İnterneti'nin ticari dağıtımındaki ilerleme ve Yapay Zeka yeni vektörlere dönüşecek siber saldırılar ve risk toplama etkilerini daha da artırır. Bu değişiklikler, bir sonraki dönem için yeni zorluklara dönüşüyor, siber savunma aşaması.
Teknoloji, şaşırtıcı ve bazen endişe verici şekillerde gelişmeye devam ediyor. Bugün, kişisel ilişkilerimiz, çalışma programlarımız ve iş kararlarımız sadece teknolojik araçların kullanımını gerektirmekle kalmıyor, çoğu zaman onlara güvenmemizi de sağlıyor. Bu da korkusuz bilgisayar korsanlarına fırsat vermekte ve kapı açmaktadır. Hassas bilgi yığınlarına kolay erişim, giderek daha fazla kuruluşun veri hırsızlığı ve fidye yazılımlarından kurumsal casusluğa kadar bir dizi siber riske maruz kalmalarını da beraberinde getiriyor. Üstelik, bu tip kuruluşlar bilgi sızıntılarının farkında dahi olmayabiliyor. Veri koruma ve depolama konumlarına ilişkin düzenlemeler hükümetlere veriler üzerinde daha iyi kontrol sağlarken dünya çapında uygulanıyor.
Bu kontrolün gerekçesi yeni düzenlemelere uyumun muhtemel sonuçları mahremiyet, sansür ve terörle mücadele endişeleri şirketler için operasyonel değişiklikler tarafında kurulmuştur